2016 07 25 SDMW ubiegłym tygodniu nasza rodzina gościła pielgrzymów z Francji, przybyłych na ‪#‎ŚwiatoweDniMłodzieży‬ w Krakowie. To był piękny czas wymiany doświadczeń i pokazania tego co Polska i LUBELSKIE mają najpiękniejszego. W niedzielę zjedliśmy obiad w gronie rodzinnym, zajrzeliśmy na "budowę" nowej części restauracji. Nasi goście dostali specjalny koszyk prezentów - między innymi konfitury z Manufaktura Różana i pojechali na rodzinną wycieczkę do Kazimierza Dolnego. Było mocno intensywnie i serdecznie. Dzień zakończył się wspólnym śpiewaniem "Champs Elysees".
Cudownie!

2016 07 19 jagodyZobaczcie jakie pyszności zrobiliśmy dla grupy zagranicznych gości z Międzynarodowego Centrum Edukacji o Auschwitz i Holokauście oraz Państwowego Muzeum Auschwitz-Birkenau w Oświęcimiu.
Pokochali pierogi z jagodami - tylko w sezonie!

2016 07 03 voucherPomysł na niebanalny prezent ślubny?
Voucher na romantyczną kolację we dwoje tzw. little tea with my sugar <3

2016 07 03 kalmarNie ma nic bardziej pociągającego jak ciągnący się kalmar...wietnamska piękność poleca krewetki i krążki kalmarów w panierce panco z serem Bursztyn oraz dipami. Takie pyszne!
make up i stylizacja Alicja Tchórz makeup

2016 06 18 cateringLublin to miasto inspiracji, w ten weekend działo się mnóstwo ciekawych wydarzeń. Wczoraj, 4 czerwca 2016 r., w Sali Operowej odbył się wyjątkowy koncert projektu Zbigniew Wodecki with Mitch & Mitch Orchestra and Choir. Restauracja Insomnia jest blisko tych wspaniałości świadcząc catering.
Zapraszamy do przyszłej współpracy.

Wybraliśmy się do Różanej Manufaktury by poznać bliżej Kulinarne Dziedzictwo lubelszczyzny. Skosztowaliśmy konfitur prosto z makutry, jeszcze z kryształkami cukru i zajrzeliśmy do spiżarni oraz zbiorów cennych receptur według których powstaje ten rozkoszny produkt.
Nasz Chef był oczarowany tegorocznymi zbiorami. Jedziecie z nami na wycieczkę?
2016 05 27 aktualnosci konfitury12016 05 27 aktualnosci konfitury22016 05 27 aktualnosci konfitury3

2016 05 27 wesele3Punktem kulminacyjnym na który czekają wszyscy goście weselni jest tort. Wygląda i smakuje bosko - by SWEET BAKER by Cooking&Goodlooking

2016 05 27 wesele2Długi weekend daje dużo więcej możliwości...Dobrze jest zmienić perspektywę raz na jakiś czas.  Poniżej cztery zasady picia alkoholi wyższej klasy:
1) Zimne - niedozwolone. Jak wspomnieliśmy, najdroższe z wódek, uwalniają swoje zapachy i smaki w konkretnych temperaturach.
2) Pij albo jedz. Nie łącz degustacji z obżarstwem. Wódka Premium to alkohol, który nie pasuje do śledzika czy bigosu. Premium to indywidualności.
3) Idź do stolika. Wódki Premium lubią być spożywane powoli i z całą powagą chwili.
4) Zapomnij o klasycznych kieliszkach. Jak wspomnieliśmy, najodpowiedniejszym jest kieliszek tulipanowy.
Zatem pijmy pomału, poczujmy satysfakcje z odkrywania zapachów i smaków alkoholi z wyższej półki.

2016 05 27 aktualnosci weseleWyprawiamy wesela o kameralnym charakterze. Nasza restauracja specjalizuje się w nastrojowych przyjęciach a naszą najmocniejszą strona są dbałość o szczegóły, intymna atmosfera  oraz oryginale menu. Zapraszamy do kontaktu z managerem. Tymczasem... przyłączą  się Państwo do toastu za młodą parę?