scianka insomniaŚCIANKA CHWAŁY - wszystkie podziękowania i wyróżnienia nareszcie w jednym miejscu. Najważniejsze  pozycje  zajmują  wyróżnienia od niezależnych inspektorów żółtego przewodnika Gault & Millau oraz certyfikat jakości zwycięzca roku 2015 nadany naszej restauracji przez portal TripAdvisor . Poznajcie nas bliżej!

dbaloscPrzygotowania Restauracji Insomnia na ostatniej prostej do reprezentacji naszego kraju na Targach Expo 2015 w Mediolanie! Stay tuned.

aktualnosci2015714aktualnosci2015714 1Wczorajsze przyjęcie nasi goście rozpoczęli wypiciem kilkudziesięciu ostryg oraz zamówionymi wcześniej trzema homarami w pikantnym limonkowo - waniliowym sosie. Obsługa zaserwowała dania główne w postaci czarnego makaronu z pastą borowikowo - truflową z przegrzebkami oraz mule vongole w sosie kurkowym. Wszystko to podlewano regularnie szampanem Pinot Meunier.

pomidoryCHŁODNIK RZYMSKI zachwycał dziś gości 42-Polish Seminar on Positron Annihilation w 50 rocznicę obrony pracy doktorskiej prof. dr hab. Tomasza Goworka. W porze lunchu pierwsze skrzypce grały pomidory zamojskie zakupione o świcie na lokalnym targu Elizówka ‪#‎localpatriot‬ ‪#‎1stclass‬

truskawkowe mojito

Hawana jest kolebką Mojito, chociaż dokładne pochodzenie tego klasycznego koktajlu jest przedmiotem debaty. Proponujemy wam zamiast przenieść się na kubańskie pola trzciny cukrowej pojechać bliżej - na pola polskich truskawek. Zajrzyjcie do nas po TRUSKAWKOWE MOJITO - serwujemy również na wynos!

Wojciech Modest Amaro i nasz Chef kuchni Łukasz Kozłowski na historycznej pierwszej polskiej edycji Gault & Millau TOUR- regionalnych spotkań dla najlepszych szefów kuchni.

Łukasz i Amaro

krolikinsomniasauterneskrolduszenie Comber z królika duszony w śmietanie z morelami, podlewany Sauternes , podawany z patatas bravas i marchewką.

cyz.cytrjasminDrodzy goście polecamy Wam zupę wytrawną- cytrynową z aromatycznym jaśminem- tę doskonałą recepturę zdradziła nam Monika Butryn.

tatra teaBazą będzie Tatratea Peach Tea Liqueur – jest to likier ziołowy stworzony na bazie herbaty, pochodzi z Tatr Wysokich. Główne składniki to koncentrat z ziół i esencja najlepszych czarnych herbat, owoców brzoskwini oraz górska woda.