Menu

#polskakuchnia

#polishcusine

Chrupiące placki ziemniaczane św. Łukasza / sos kurkowy /28zł

St. Lucas potato pancakes served with creamy chantrelle mushrooms sauce (1,3,6,8*)

Pierś kacza / bakalie, owoce, kasza kuskus, wino, korzenne przyprawy /69zł

Breast of duck stewed in wine with spices, fruits and couscous (1,3,7,13*)

Schab z kością / ziemniaczane puree, mix sałat, czerwona cebula, orzechy włoskie47zł

Pork loin with bone / potato puree, salad mix, red onion, walnuts (1,3*)

Wątróbka z indyka / czekolada, cebula, sos wiśniowy, pieczywo /39zł

Chicken liver with cherries and chocolate kiss served with bread or rolls (1*)

Dorsz / borowiki, podgrzybki, plastry opiekanych ziemniaków, rukola /47zł

Cod with porcini and boletus mushrooms, potato slices, arugula (1,4*)

Do STOLIKÓW 6 OSOBOWYCH I POWYŻEJ DOLICZAMY 10% ZA SERWIS

We CHARGE 10% SERVICE FOR 6 PERSON TABLES AND MORE

Alergeny

1. Ziarna zbóż, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Mleko, 7. Orzechy z drzew orzechowych, 8. Seler, 9. Ziarno sezamowe, 10. Mięczaki, 11. Dwutlenek siarki oraz siarczyny, 12. Gorczyca, 13. Cytrusy, 14. Soja