Organizacja przyjęcia, jakim jest stypa wymaga planu. Dlatego warto skorzystać z mojej pomocy - managera restauracji. Wówczas będą mieć Państwo gwarancję, że wszystko zostanie zorganizowane na czas. Ważne, aby rodzina i goście czuli się komfortowo. Może być zorganizowana w domu lub w restauracji. Ponieważ przygotowanie posiłku może się okazać czasochłonne, lepszym rozwiązaniem jest wynajęcie sali lub wybranie w tym celu restauracji. Przed organizacją należy pamiętać o podstawowych kwestiach, takich jak potwierdzenie obecności gości - choćby telefoniczne . Warto wcześniej zapytać, kto z zaproszonych będzie mógł przybyć. Dobrze jest także pomyśleć o dowozie gości. Jeśli pogrzeb jest na ul.Lipowej goście mogą przejść spacerem do restauracji oddalonej 3 min. od nektopolii. Ważne jest również ustalenie menu. Składają się na nie:
* ciepły posiłek
* przekąski
* deser
* napoje
Przykładowo menu może się składać z rosołu, kotleta schabowego z ziemniakami i surówką oraz szarlotki. Do napojów zaliczają się kawa i herbata. Niektóre restauracje umożliwiają ich dostanie bez ograniczeń. Zdecydowanie się na alkohol zależy od osoby organizującej. Ponadto dobrze jest pomyśleć o noclegu dla gości, którzy przybyli z daleka. Można je zaprosić do siebie lub wynająć pokój w hotelu. Jeśli jesteś gościem, powinieneś złożyć kondolencje. Natomiast jeśli jesteś żałobnikiem, powinieneś każdemu podziękować z osobna za przybycie. Co ciekawe, stypa nie powinna trwać długo. Należy pozwolić rodzinie zmarłego na odpoczynek i spokój.
——————————————————————
Na zdjęciu dzisiejsza rezerwacja dla 20 gości.
??♀️Jeśli możemy pomóc w organizacji tego trudnego emocjonalnie wydarzenia- skontaktuj się z nami 512393511 lub mailowo: