Startery
Starter
Beef carpaccio and hot camembert cheese served with lavender flower with maple syrup and regional cheese (1,6,7*)
Fine de Claire oysters, ice, lemon, caviar, Tabasco, soy sauce
5szt - 75zł
Plate of Fine de Claire oyster baked with olive oil, herbs and local cheese (6,10*)
King prawns and squid rings breaded in panco with local cheese and dips (1,2,3,6,8*)
Cheese fondue served with bacon chips, cherry tomatoes, grapes, local wafer (1,6,3,11*)
Cheese board with additions / cranberries, grissini, ripening meats (1,6,3,11*)
Zupy
Soup
Soup of a day (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,12*)
Tomato soup (1,3,6,8*)
Broth soup with duck (1,3,6,8*)
Owoce morza
Seafood
Mussels in wine with tomato mousse served with bread or rolls (1,3,6,8,10,11*)
Seafood platter; squids, scallops, mussels, king prawns, sardines, baby octopus, served with bread or rolls (1,2,3,4,10*)
Lobster served with spicy lime sauce & aroma of vanilla - dish for special request (2*)
Octopus with cherry tomatoes, grapes, lamb`s lettuce and flavour olive oil served with bread or rolls (1,3,10*)
Paella with seafood and vegetables (1,4,10*)
Paella with Iberian ham and vegetables (1,4*)
Pasty
Pasta
Black pasta with scallops and black truffle - boletus paste (1,6,10*)
/ mule, krewetki królewskie i koktajlowe, ośmiorniczki, kalmary, sos pomidorowy, ser Bursztyn /89zł
Black pasta with stewed seafood in wine, local cheese (1,2,6,10*)
Pappardelle with cheese sauce (gorgonzola, local cheese Bursztyn, camembert) smoked bacon, olives (1,3,6*)
/ czosnek, oliwa, papryka peperoncino, słonecznik, natka pietruszki, ser Bursztyn, mule sercowki /69zł
Tagiatelle garlic and olive with clams with parsley, pepperoncino pepper, local cheese (1,6*)
Lasagna with meat baked with local cheese (1,3,6,8*)
Cannelloni with spinach baked with local cheese (1,3,6,8*)
Sałatki
Salads
Caesar salad with chicken, bacon, sun dried tomatoes, tomatoes, nuts, sunflower seeds, local cheese, creamy dill sauce, lettuce (1,3,4,5,6*)
Salad with love- Italian ham, grenade, cherry tomatoes, mint, agurula, goat cheese, olive oil (6*)
Sunny salad-salmon, orange fruit, pumpkin seeds, olives, capers, olive oil (3,4*)
Kawy
Kawy
(6*)
(6*)
z syropem migdałowym i wiórkami kokosowymi (6*)
z pyszną, mleczną czekoladą oraz bitą śmietaną (1,3,6,7*)
z białą czekoladą, migdałami i bitą śmietaną (1,3,6,7*)
z kakao, przyprawą do piernika oraz mleczną pianką (1,3,6,7*)
podwójne espresso
przedłużone espresso o podwójną ilość wody
z whisky, brązowym cukrem oraz bitą śmietaną (6*)
z irish cream oraz bitą śmietaną (6*)
Mrożone kawy i herbaty
Mrożone kawy i herbaty
z lodami i bitą śmietaną (1,3,6,7*)
z cytryną, miętą i syropem
Czekolady gorące
Czekolady gorące
83% kakao (1,3,6,7*)
z solą himalajską (1,3,6,7*)
z bitą śmietaną (1,3,6,7*)
z orzechami włoskimi i bitą śmietaną (1,3,6,7*)
z piankami marshmallows (1,3,6,7*)
z syropem miętowym i bitą śmietaną (1,3,6,7*)
z chilli i wiśniami (1,3,6,7*)
czekolada biała i toskańska (1,3,6,7*)
Herbaty
Herbaty
Dziedzictwo Kulinarne regionu Lubelskie, Końskowola
Bora bora - hibiskus, jabłko, papaja, czarny bez, malina, truskawka,płatki słonecznika, bławatek i aromat
Wiśnie w rumie lub Earl Grey
White Rose - z dodatkiem płatków róży lub China Pai Mu Tan - klasyczna
Jaśminowa lub Marokańska mięta lub Sencha klasyczna
pomarańcza,gruszka, brzoskwinia, blawatek różowy
ananas, mango, kwiat granatu, kwiat lotosu
Niebieskie migdały - karmel crunch, ostropest, migdały, kakaowiec
roibos, truskawka, lawenda, mięta
Pu Erh Superior - lekko ziemisty smak, bardzo skutecznie zastępuje małą czarną
Oolong - półfermentowana o całych liściach
herbata oolong, cytryna, różowy bławatek, niebieski bławatek
Ceremonia Gong FU CHA
chińska ceremonia parzenia herbaty oolong
czas trwania 1,5h - 79zł/os
Woda
Woda
(13*)
(13*)
Napoje
Napoje
0,2
0,2
0,2
Soki świeżo wyciskane lub pasteryzowane
jabłek lub pomarańczy 0,35 15zł (13*)
Do stolików 5 osobowych i powyżej doliczamy 10% za serwis
We charage 10% service for 5 person tables and more
Alergeny
1. Ziarna zbóż, 2. Skorupiaki, 3. Jaja, 4. Ryby, 5. Orzeszki ziemne, 6. Mleko, 7. Orzechy z drzew orzechowych, 8. Seler, 9. Ziarno sezamowe, 10. Mięczaki, 11. Dwutlenek siarki oraz siarczyny, 12. Gorczyca, 13. Łubin, 14. Soja