W programie wydarzenia m.in.:
✔️ Prezentacja ras rodzimych zwierząt gospodarskich, walorów surowca z możliwością zastosowania w gastronomii.
✔️ Przedstawienie zalet krótkiego łańcucha dostaw: hodowca – gastronom – konsument w oparciu o lokalny potencjał surowcowy rodzimych ras. Uwzględnienie lokalnej tradycji kulinarnej.
✔️ Część praktyczna na którą wszyscy czekali…
Kolejka ze zdjęć po… boczek z chustem z pora i cebulowym chutneyem. Uczestnicy mogli kosztować gorący boczuś rasy puławskiej…
Zapach i smak… aż ślinka cieknie
———————————————————————
Restauracja Insomnia została wynajęta na wyłączność dla 20 Gości.
Zostały przygotowane ciągła przerwa kawowa oraz lunch. Zaproszeni wysłuchali wykładów oraz uczestniczyli w live cooking show
Organizatorzy: @up.lublin @instytut_zootechniki_pib @modr_karniowice
———————————————————————
Jeśli jesteś zainteresowana/y organizacją podobnego wydarzenia zapraszamy do kontaktu ☎️ 512393511 lub mailowego