W programie wydarzenia m.in.:
✔️ Prezentacja ras rodzimych zwierząt gospodarskich, walorów surowca z możliwością zastosowania w gastronomii.
✔️ Przedstawienie zalet krótkiego łańcucha dostaw: hodowca – gastronom – konsument w oparciu o lokalny potencjał surowcowy rodzimych ras. Uwzględnienie lokalnej tradycji kulinarnej.
✔️ Część praktyczna na którą wszyscy czekali…
Kolejka ze zdjęć po… boczek z chustem z pora i cebulowym chutneyem. Uczestnicy mogli kosztować gorący boczuś rasy puławskiej…
Zapach i smak… aż ślinka cieknie

———————————————————————

Restauracja Insomnia została wynajęta na wyłączność dla 20 Gości.
Zostały przygotowane ciągła przerwa kawowa oraz lunch. Zaproszeni wysłuchali wykładów oraz uczestniczyli w live cooking show
Organizatorzy: @up.lublin @instytut_zootechniki_pib @modr_karniowice

———————————————————————

Jeśli jesteś zainteresowana/y organizacją podobnego wydarzenia zapraszamy do kontaktu ☎️ 512393511 lub mailowego
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy

2023 01 29 pokazy