O GONG FU CHA opowiadam Wam od lat nieustannie, starając się przekonywać do tego sposobu parzenia, ale widzę, że wiele osób onieśmiela ten tłum małych naczynek (jak tego używać?) i ogólnie „pracochłonność”, która z gongfu cha się wiąże. Nie tylko amatorzy herbaty w torebkach, ale także liczni bardziej zaawansowani herbaciarze uważają, że gongfu cha nie jest dla nich, bo wymaga zbyt wiele czasu, wysiłku, umiejętności, może wręcz jakiejś wiedzy tajemnej. Tymczasem, choć faktycznie parzenie gongfu cha może przybierać niezwykle wyrafinowane formy, jednocześnie może być czynnością prostą i codzienną - ceremonię możecie wykonać w plenerze i nie mam tu na myśli tylko malowniczych krajobrazów ale też tłoczne ulice ????
Co Ciebie powstrzymuje przed skosztowaniem herbaty parzonej w sposób ceremonialny ?
Jesień jest idealnym czasem na wyciszenie, zarezerwuj sobie 2h z herbatą na pełnym luzie i uważności dla kubków smakowych.
———————————————————
Rezerwacje ☎️ 512393511
———————————————————
Możemy się spotykać i rozmawiać o herbacie w cztery oczy lub w gronie Twoich znajomych. To świetny sposób na poszerzenie horyzontów o herbacie.