Firmowy „śledzik” rozpoczęty przemówieniem prezesa, gdzie przybyli podzielili się opłatkiem i poddali się rozmowie przy stolikach koktajlowych.
Na story pokażemy jak wyglądały kulisy wydarzenia, znaliśmy to miejsce ponieważ w 2018 roku organizowaliśmy dla tego klienta wigilię na hali.
Kilka dni przygotowań, jeszcze więcej planowania i zakładania kilku scenariuszy.
W menu na szwedzkim stole ????️
?️ Przystawki zimne
1. Sałatka z rukolą, marynowanymi buraczkami, mozzarellą, gruszką, prażonym słonecznikiem i octem balsamicznym
2. Tradycyjna sałatka jarzynowa
3. Śledzie trzy smaki malowane
- śledzie z jabłkiem, cytryną i cebulą skropione octem jabłkowym
- śledź w zaprawie piernikowej
- śledzie po sułtańsku z cebulką, pomidorami i rodzynkami
4. Rillates z łososia z ogórkiem kiszonym
5. Trio pasztetów z sosem borówkowym
6 .Ryba po grecku
????
Dania gorące
Zupa
Barszcz czerwony z pasztecikiem drożdżowym
Dania główne
Złocisty dorsz z sosem z prawdziwków
Kapusta wigilijna z grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami
????Deser
Szarlotka pod kruszonką na antonówkach
Makowiec